U bent hier: Home Programma's Roots Music

Roots Music

Een wekelijks uur vol met uitsluitend goede nummers van internationale klasse.

Vindt u ook niet dat er altijd muziekstijlen zijn die veel te weinig op de radio te horen zijn? Stijlen zoals blues, americana, tex-mex, singer/songwriter en oude rock 'n roll bijvoorbeeld. Dat vonden de makers van het programma "Roots Music" nou ook! Vandaar dat sinds zestien jaar iedere zondagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur deze stijlen worden belicht. In een wekelijks muziekprogramma gepresenteerd door drie muziekdeskundige presentatoren.

 

 

 

 

If you think it’s hot here


HARLINGEN – Johan van den Berg presenteert aanstaande zondag 16 december 2018 van 12.00 tot 13.00 uur het Roots-Music programma, de techniek is in handen van Jan Kroese.
In dit uur onder andere: Rock door Kerri Powers van haar cd “Faith in the shadows”. Rocker John Hiatt met het album “Perfectly good guitar”. De rockin’/blues groep The Mike Henderson Band van het album “If you think it’s hot here”.
Het zal ergens eind 2014, begin 2015 zijn geweest dat Johan zijn favoriete platenzaak binnenstapte. Uit de speakerboxen knalde muziek die hij nog niet helemaal thuis kon brengen, maar het klonk als een zware kerkklok. Nieuwsgierig vroeg hij aan de verkoper naar welke muziek hij luisterde. Het bleek het album “If you think it’s hot here”  van The Mike Henderson Band te zijn. Lekker gitaarwerk, een hamerende piano en een strakke ritmesectie. Deze is voor mij zei hij en zonder nog verder in de bakken te zoeken kuierde Johan gelukzalig de zaak uit. Thuis gekomen ging de cd in de speler. En toen was daar de herkenning. Na de midtempo opener “I wanta know why” ging de band vervolgens helemaal los in “Send you back to Georgia”. Daar waar in The Bluebloods Reese Wyans de pianist was, eiste nu Kevin McKendree alle aandacht voor zich op en liet in deze sneltreinboogie zijn piano alle hoeken van de kamer zien. De geest van Hound Dog Taylor waart rond. De band, met de sterke ritmesectie (bassist Michael Rhodes en drummer Pat O’Connor) davert vervolgens voort in “It’s alright”. Het titelnummer “If you think it’s hot here” ligt prettig prettig in het gehoor door het B3 orgel van McKendree. Dat Henderson zijn klassiekers kent bewijst hij met een dampende uitvoering van Muddy Waters’ “Mean red spider”. Volgende week zondag presenteert Dirk Hoekstra het programma. Wij van ‘Radio Stad Harlingen’ zijn in STEREO te beluisteren in de ether op 106.2 FM, via de kabel op 104.1 FM en via internet.

 

Wat u zich hierbij moet voorstellen?

Een greep uit de artiesten en bands die de afgelopen jaren de revue in het programma passeerden: Johnny Cash, Flaco Jimenez, Linda Rondstadt, John Hiatt, Lou Reed, Elvis Presley, Mary Black, Don Henley, Eddie Cochran, Little Richard, Steve Earle, Tony Joe White, Buddy Holly, The Platters en JJ Cale. Dit zijn nog maar enkele namen in een reeds grote Roots Music geschiedenis. Nieuwsgierig geworden? U wordt van harte uitgenodigd om eens te luisteren naar "Roots Music", iedere zondagmiddag van 12.00 en 13.00 uur. [HH Zondag 20:00-21:00]

  • Radio Stad Harlingen © 2011. Ontwikkeld door Rebel X.