U bent hier: Home Programma's Roots Music

Roots Music

Een wekelijks uur vol met uitsluitend goede nummers van internationale klasse.

Vindt u ook niet dat er altijd muziekstijlen zijn die veel te weinig op de radio te horen zijn? Stijlen zoals blues, americana, tex-mex, singer/songwriter en oude rock 'n roll bijvoorbeeld. Dat vonden de makers van het programma "Roots Music" nou ook! Vandaar dat sinds tien jaar iedere zondagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur deze stijlen worden belicht. In een wekelijks muziekprogramma gepresenteerd door drie muziekdeskundige presentatoren.

 

 

 

 

Dance with the guitar man 

HARLINGEN – Dirk Hoekstra presenteert aanstaande zondag 28 mei 2017 van 12.00 tot 13.00 uur het laatste programma Roots-Music van dit seizoen, de techniek is in handen van Roeland Aalfs.
In dit uur jukebox hits uit 1962 met onder andere: Joe Brown, The Sensations, Marty Robbins, Bobby Lewis, Ray Stevens en Duane Eddy.
De Amerikaanse gitarist Duane Eddy is geboren te Corning, New York op 26-04-’38. Aan het eind van de jaren vijftig brak hij door in de U.S.A. met een aantal instrumentale rock-'n-roll hits en wordt sindsdien beschouwd als een belangrijke grondlegger van het “twangy” gitaargeluid. Dit is een stijl waarbij vooral losse noten op de lage snaren van de elektrische gitaar worden gespeeld, voorzien van nadrukkelijke galm, vibrato, tremolo en buiging van de snaren. Aan het begin van de jaren zestig was Eddy één van de populairste artiesten van Amerika. Samen met Casey formeerde hij in 1958 de band The Rebels met Larry Knechtel (piano), Al Casey (gitaar), Jim Horn, Steve Douglas en John Johnson Jr. (sax), Ike Clanton (bas) en Mike Bermani op drums. De band speelde in verschillende samenstellingen. De eerste single die werd opgenomen was Movin ’n groovin”. Dit leverde een platencontract met Jamie records op. Duane scoorde in Amerika vijftien top 40-singles, maar nooit een nummer 1-hit. Tot zijn beroemdste opnames behoren: “Because they're young” (1960), “Rebel rouser” (1958), “Forty miles of bad road” (1959), “Londonderry air” (1961), “Dance with the guitar man” (1962) en “Boss guitar” (1963). En een cover van Henry Mancini’s thema van de televisieserie Peter Gunn, dat Duane Eddy opnam met de Britse band Art Of Noise kreeg in 1986 de Grammy Award voor Beste Rock Instrumental. Een uur muziek en informatie ‘on the Roots-way’. Op zondag 10 september opent Johan van den Berg het nieuwe seizoen 2017 - 2018. Wij van ‘Radio Stad Harlingen’ zijn in STEREO te beluisteren in de ether op 106.2 FM, via de kabel op 104.1 FM en via internet.

 

Wat u zich hierbij moet voorstellen?

Een greep uit de artiesten en bands die de afgelopen jaren de revue in het programma passeerden: Johnny Cash, Flaco Jimenez, Linda Rondstadt, John Hiatt, Lou Reed, Elvis Presley, Mary Black, Don Henley, Eddie Cochran, Little Richard, Steve Earle, Tony Joe White, Buddy Holly, The Platters en JJ Cale. Dit zijn nog maar enkele namen in een reeds grote Roots Music geschiedenis. Nieuwsgierig geworden? U wordt van harte uitgenodigd om eens te luisteren naar "Roots Music", iedere zondagmiddag van 12.00 en 13.00 uur. [HH Dinsdag 18:00-19:00 daarop]

  • Radio Stad Harlingen © 2011. Ontwikkeld door Rebel X.