U bent hier: Home Programma's Roots Music

Roots Music

Een wekelijks uur vol met uitsluitend goede nummers van internationale klasse.

Vindt u ook niet dat er altijd muziekstijlen zijn die veel te weinig op de radio te horen zijn? Stijlen zoals blues, americana, tex-mex, singer/songwriter en oude rock 'n roll bijvoorbeeld. Dat vonden de makers van het programma "Roots Music" nou ook! Vandaar dat sinds tien jaar iedere zondagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur deze stijlen worden belicht. In een wekelijks muziekprogramma gepresenteerd door drie muziekdeskundige presentatoren.

 

 

 

 

Infidels 

HARLINGEN – Johan van den Berg presenteert aanstaande zondag 21 mei 2017 van 12.00 tot 13.00 uur zijn laatste Roots-Music van dit seizoen, de techniek is in handen van Bas Jilderts.
In dit uur onder andere: Americana van het album “You won’t even know I’m gone” uitgebracht door Ian Fitzgerald. Rock door Willy DeVille van zijn cd “Miracle”. The Sidehill Gougers met hun americana album “Runaway scrape”. Bob Dylan met zijn rock cd uit 1983 “Infidels”.
Robert Allen Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan werd op 24-05-’41 geboren te Duluth, Minnesota is singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als één van grootste songwriters van de twintigste eeuw. Zijn carrière kwam in 1961 in een stroomversnelling, toen hij zich als folksinger van vooral toen nog protestsongs zich manifesteerde in de New Yorkse wijk Greenwich Village. In 1962 werd het lijflied van de beweging voor de burgerrechten in Amerika, “Blowing in the wind”. Niet veel later omarmden miljoenen jongeren het nummer “The times they are-a-changin’” uit 1964. Enkele platen, uitgebracht aan het eind van de jaren zeventig en begin van de jaren tachtig, waren christelijk geïnspireerd; Dylan was voor een korte, maar zeer creatieve periode aanhanger van een kerkgemeenschap in Californië geworden. De eerste van deze platen, was “Slow train coming” met het toen net ontdekte gitaartalent Mark Knopfler. Ook op “Saved” en “Shot of love” gaf Dylan uitdrukking aan zijn christelijk geloof. In de jaren tachtig raakte Dylan publicitair wat op de achtergrond en albums als “Empire burlesque” (Dark eyes) en “Knocked out loaded” (Brownsville girl) blijven kwalitatief onder de maat. Na deze geflopte albums is Dylan met het maken van het album “Infidels” weer samen gaan werken met Mark Knopfler. Volgende week zondag is het weer rockin’ time met Dirk Hoekstra. Wij van ‘Radio Stad Harlingen’ zijn in STEREO te beluisteren in de ether op 106.2 FM, via de kabel op 104.1 FM en via internet.

 

Wat u zich hierbij moet voorstellen?

Een greep uit de artiesten en bands die de afgelopen jaren de revue in het programma passeerden: Johnny Cash, Flaco Jimenez, Linda Rondstadt, John Hiatt, Lou Reed, Elvis Presley, Mary Black, Don Henley, Eddie Cochran, Little Richard, Steve Earle, Tony Joe White, Buddy Holly, The Platters en JJ Cale. Dit zijn nog maar enkele namen in een reeds grote Roots Music geschiedenis. Nieuwsgierig geworden? U wordt van harte uitgenodigd om eens te luisteren naar "Roots Music", iedere zondagmiddag van 12.00 en 13.00 uur. [HH Dinsdag 18:00-19:00 daarop]

  • Radio Stad Harlingen © 2011. Ontwikkeld door Rebel X.